HIPP HIPP HURRA

Publicerat:
Kategori: Familjeliv, Vardag,
Det är mycket att göra denna vecka. Så mycket att jag måste skriva en veckoplan för att veta vilken dag jag ska göra vad och att jag inte glömmer något. I helgen ska nämligen vår stora kille firas för på söndag fyller han 1 år 🎈.
Det är verkligen helt sjukt vad tiden går fort. Det märks betydligt mer nu när man har barn. 

(null)
En himla tur är att jag hunnit få min bakhörna färdig och invigt den med att baka tårtbottnar till helgens kommande tårta.


Men, det är inte bara lille Nisse som fyller utan idag är det faktiskt min dag. Idag blir jag 24! Planer för dagen? Inte något storslaget, men förmodligen äta ute med mannen min. Med eller utan barn får vi se. Kanske blir det Nisses första (riktiga) barnvaktstimmar. Måste ju börja öva lite innan det är dags för förskola har vi tänkt. Och på fredag ska han till sin farmor och vi på ultraljud. NERVÖS som ett as trots att man gjort det en gång förut och dessutom inte allt för länge sen... 

Men nu ska här kläs på och göras i ordning och sen vidare mot Västerås en liten snabbis. 
Ha det gott!

VECKA 17

Publicerat:
Kategori: Kidsen,
   Här är jag och magen igår, vecka 17 (16+0)                      Här är jag i vecka 17 med Nisse
 
 
Igår klev vi in i vecka 17 och dags för första jämförelsebilden! Tycker det är lite tråkigt att jag inte fotade tidigare än så under förra graviditeten så har faktiskt inte gjort det denna gång heller.. Lite fräshare hy hade man då också då det var efter sommaren. Nu är man blekare än grädde och längtar verkligen tills snön försvinner och våren träder fram.
 
 
Magen i vecka 17: Barnet beräknas vara ca 16 cm lång och väger vid veckans början 90g och mot veckans slut 120g. Underhudsfett börjar lagras och barnets hjärta pumpar nu ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet kan nu uppfatta och reagera på ljud utifrån.
 
Johanna i vecka 17: Jag mår bra! Fortfarande betydligt tröttare än vanligt men det får man leva med.. Minns att jag var rätt trött under första graviditeten också och några sena kvällar var inte på tal, haha..
Jag har ju under denna graviditet mått väldigt illa sen veckan innan jag skulle fått min mens och ända till slutet på vecka 13 ungefär. Nu mår jag illa väldigt sällan men när det väl kommer så är det extremt. Annars mår jag bra! Tycker magen är betydligt större denna gång än med Nisse i magen, men det kanske bara är en synvilla?
 
 
Med nio dagar kvar till ultraljudet så har jag redan börjat fundera på att plocka fram symaskinen igen och sy några första plagg till denna lilla filur. Sydde ju lite bodys och byxor till Nisse när jag fick gå hem på graviditetspenning och än är det ju ett tag kvar tills jag är där men jag kommer ju vara hemma ända tills bebisen kommer så jag kan ju börja i princip när jag vill och när jag har tid förstås. Har så himla många hobbys jag vill hinna med så jag vet inte hur man ska få ihop allt. Bästa vore om man fick jobba med sin kreativitet så man kunde göra allt under arbetstid, haha... Kanske hinner fundera ut något under mammaledigheten.
 
 

ATT KLÄ SITT BARN

Publicerat:
Kategori: Kidsen - kläder & inredning, Vardag,
Godmorgon! Äntligen måndag igen. Den där dagen då man ska planera inför veckan och dricka extra mycket kaffe. Skämt o sido... Idag har jag iallafall en hel del att försöka ordna, bland annat rensa min egen garderob och hänga in alla mammakläder jag investerat i den senaste veckan. Blev en del faktiskt. 
Sen ska inbjudningar till Nisses 1-årskalas läggas i kuvert och postas. Tårtor ska planeras. Ja, som sagt, en hel del...
 
Och förresten, nu finns bloggen på bloglovin! Lättare att hänga med utifall att man skulle tycka bloggen är intressant (a) Follow my blog with Bloglovin
 
 
Men till något annat - Barnen. HUR ska vi klä våra barn?
Tycker att det kan vara lite svårt att veta HUR man ska klä sitt barn under årstiderna. Vår son är snart 1 år och våren börjar närma sig. Vårjacka. Vad köper man för vårjacka? Den måste ju iallafall vara vattenavvisande när de är så små. Fast om man bara har jackan när man ska åka iväg någonstans så kanske man kan köpa en enklare? Vi har ju en skaloverall som är vattenavvisande som han kan ha när vi är ute och leker. Och sen är ju budgeten för kläder inte den största så att ge sig på de dyra kläderna som anses vara bättre tänker jag vänta med tills han blir äldre och inte växer så rysligt fort som de gör den första tiden..
 
Här är iallafall fyra någorlunda budgettips på vårjackor, både fodrade och inte fodrade. Min favorit är nummer 4!

 
 

 
1. Fodrad jacka från Newbie, kappahl, 175:- (reapris)    2. Vadderad parkas från H&M, 299:-
3. Parkas i bomull (ej vadderad) från H&M, 249:-   4. Fodrad jacka med reflexdetaljer från Club xprs  174.50:- (reapris)
 
 
Hur klär ni era barn under våren?
Johanna, 24
Västmanland, Sala

Välkommen till livet på landet i stan!

En blogg om pyssel, DIY, familjeliv och lite mama-needs!


I september 2016 fick vi nycklarna till vårt hus som under 2017 byggdes ut och ihop. I mars föddes även vår första son, Nisse och i augusti samma år överraskade vi med bröllop efter dopcermonin och nu väntar vi vårt andra barn till sommaren 2018.

Förutom familjelivet så älskar jag att vara kreativ och pysslar med bland annat fotografering & redigering, tårtor, "snickeri" och scrapbook som ni kommer kunna se lite utav här på bloggen.

Välkommen hit!