VECKA 17

Publicerat:
Kategori: Kidsen,
   Här är jag och magen igår, vecka 17 (16+0)                      Här är jag i vecka 17 med Nisse
 
 
Igår klev vi in i vecka 17 och dags för första jämförelsebilden! Tycker det är lite tråkigt att jag inte fotade tidigare än så under förra graviditeten så har faktiskt inte gjort det denna gång heller.. Lite fräshare hy hade man då också då det var efter sommaren. Nu är man blekare än grädde och längtar verkligen tills snön försvinner och våren träder fram.
 
 
Magen i vecka 17: Barnet beräknas vara ca 16 cm lång och väger vid veckans början 90g och mot veckans slut 120g. Underhudsfett börjar lagras och barnets hjärta pumpar nu ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet kan nu uppfatta och reagera på ljud utifrån.
 
Johanna i vecka 17: Jag mår bra! Fortfarande betydligt tröttare än vanligt men det får man leva med.. Minns att jag var rätt trött under första graviditeten också och några sena kvällar var inte på tal, haha..
Jag har ju under denna graviditet mått väldigt illa sen veckan innan jag skulle fått min mens och ända till slutet på vecka 13 ungefär. Nu mår jag illa väldigt sällan men när det väl kommer så är det extremt. Annars mår jag bra! Tycker magen är betydligt större denna gång än med Nisse i magen, men det kanske bara är en synvilla?
 
 
Med nio dagar kvar till ultraljudet så har jag redan börjat fundera på att plocka fram symaskinen igen och sy några första plagg till denna lilla filur. Sydde ju lite bodys och byxor till Nisse när jag fick gå hem på graviditetspenning och än är det ju ett tag kvar tills jag är där men jag kommer ju vara hemma ända tills bebisen kommer så jag kan ju börja i princip när jag vill och när jag har tid förstås. Har så himla många hobbys jag vill hinna med så jag vet inte hur man ska få ihop allt. Bästa vore om man fick jobba med sin kreativitet så man kunde göra allt under arbetstid, haha... Kanske hinner fundera ut något under mammaledigheten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


TrackbackJohanna, 24
Västmanland, Sala

Välkommen till livet på landet i stan!

En blogg om pyssel, DIY, familjeliv och lite mama-needs!


I september 2016 fick vi nycklarna till vårt hus som under 2017 byggdes ut och ihop. I mars föddes även vår första son, Nisse och i augusti samma år överraskade vi med bröllop efter dopcermonin och nu väntar vi vårt andra barn till sommaren 2018.

Förutom familjelivet så älskar jag att vara kreativ och pysslar med bland annat fotografering & redigering, tårtor, "snickeri" och scrapbook som ni kommer kunna se lite utav här på bloggen.

Välkommen hit!