Jag vill inte ha en miljon projekt

Publicerat:
Kategori: Mama-needs,
I söndags släppte jag alla "måsten". Jag måste fixa Nisses pärm, jag måste börja sy till nästa unge, jag måste ta emot tårtbeställningar, jag måste lära mig att sminka mig alla dessa häftiga effekter. Jag måste, måste, måste. Jag har mått så hemskt dåligt och känt mig nere och ledsen för minsta lilla. Plus att man redan har sina ljuva gravidhormoner uppe på det. 

Jag kände att jag behövde bromsa alla måsten och ta hand om mig själv så att jag kan vara en så bra mamma och fru som möjligt. 

För att JAG ska må bra så behöver jag: 
 ▪️ Yoga/pilates för att få känna mig stark under graviditeten och för att kunna läka så snabbt som möjligt och kunna börja träna upp musklerna lite mer igen efteråt. 
 ▪️Egentid till att få fräscha till mig såsom dusch, hårinpackning, ansiktsmask, vardagssmink. För mig är det oerhört viktigt att inte se trött och sliten ut även om vissa dagar egentligen bara skriker trötthet. Att få pigga upp ögonen med lite smink lite gör så himla mycket och tar inte ens 15 minuter!
 ▪️SOL. Nu har ju solen äntligen börjat visa sig mer och VÄRMER. Att få sätta i solstolen med vinterjacka och filt medans lilleman har vilostund är guldvärt!

Mer än så behöver det inte vara, men ändå något som gör så mycket för kropp och knopp!


Har ni några må bra tips som ni bara måste få tid för?

Helgens alla kalas

Publicerat:
Kategori: Familjeliv, Kidsen,
En hel vecka har gått och det har varit grejer upp över öronen. I fredags var vi iväg på ultraljud och fick veta att vi väntar en liten lillebror till Nisse. Allting såg bra ut och man såg hur den lille rörde sig där inne så nu känns det mer på riktigt! Helt magiskt att kunna se något så litet så tydligt. 

(null)


Sen har vi haft TRE kalasfiranden för våran nyblivna 1-åring! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Blev riktigt nöjd med kalastårtan i djungeltema! Har ju tänkt inreda barnrummet i djungeltema så det fick bli temat på första tårtan. Hade en modellerad bebis med vikingahatt på doptårtan så den här gången fick giraffen prydas med en vikingahatt. Nisse heter ju Viking i mellannamn, därav vikingahattarna ;).

Sen har jag fått en hel del blommor och grattis! Så efter denna fullspäckade helg har jag bara tagit det lugnt måndag-tisdag. Får se om det eventuellt blir en sväng ner på stan idag och kolla vår/höstjacka och skor till mig och Nisse. 

(null)

PUSS OCH KRAM
Johanna, 24
Västmanland, Sala

Välkommen till livet på landet i stan!

En blogg om pyssel, DIY, familjeliv och lite mama-needs!


I september 2016 fick vi nycklarna till vårt hus som under 2017 byggdes ut och ihop. I mars föddes även vår första son, Nisse och i augusti samma år överraskade vi med bröllop efter dopcermonin och nu väntar vi vårt andra barn till sommaren 2018.

Förutom familjelivet så älskar jag att vara kreativ och pysslar med bland annat fotografering & redigering, tårtor, "snickeri" och scrapbook som ni kommer kunna se lite utav här på bloggen.

Välkommen hit!